Formül C Uluslararası Ölüm Belgesi
ÖLÜM BELGESİ NEREDEN ALINIR, TERCÜMEYİ KİM YAPAR?
Formül C Uluslararası Ölüm Belgesi tercümesinde, Noter Onayında ve Apostil Tasdikinde sizlere kesintisiz hizmet sunuyoruz..
Tam adı Formül C Uluslararası Ölüm Belgesi olan evraka ihtiyacınız olması durumunda, bizi aramanızla birlikte belgenin tüm dillerdeki tercümesinde sizlere destek sağlıyoruz. İhtiyaç olması halinde ise noter onaylarının alınmasında veya apostil onayının alınmasında sizleri zor zamanlarınızda yormadan en kısa sürede evrakınıza ait bütün işlemleri yaparak tarafınıza teslim ediyoruz. Ölüm belgesi noter onayı işlemleri kurumumuz tarafından yapılmaktadır.
Bu konuda ihtiyacınız olan bilgiyi sizlere kısaca verdikten sonra, konunun ayrıntılarına ait bilgileri yazımızın devamında bulabileceksiniz. Hayatta en istenmeyen olaylardan bir tanesi olan bir yakınımızın vefat etmesi durumunda ihtiyacımız olan Formul C belgesini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, yurt içinde en yakın nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise en yakın konsolosluklardan temin edebilirisiniz.
Geçmiş ölüm belgesi nereden alınır
Geçmiş olarak nitelenen bu belge de aslında makalemize konu olan belgenin aynısıdır ve nüfus müdürlüklerinden ve konsolosluklardan temin edilir.
ölüm belgesi örneği
Formül C Tercümesi
Evrakınızın tercümesini ise, en kısa sürede Yeminli Tercüme müşteri temsilcisine ulaşarak, en hızlı biçimde yaptırabilirsiniz. Belgenin kullanılacağı ülkeye bağlı olarak, Formül C belgesine noter onayı ve apostil onaylarının da alınması gerekebilmektedir. Bu durumlarda da yeminli tercüme çalışanları sizlere en hızlı hizmeti vererek belgelerinizin bütün onay takip süreçlerini tamamlayarak, evrakı adresinize kadar teslim etmektedir.
Ölüm belgesi konusunda insanların aklına gelen ilk sorular ve cevapları şunlardır:
Formül c belgesi nedir? Formül C Belgesi ölen şahsın kimlik ve nüfus bilgilerine ilaveten ölüm nedeni ve yerini de ayrıntılı biçimde gösteren belgedir.
C formu nereden alınır? Söz konusu belgeyi yurt içinde nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise en yakın konsolosluklardan alınabilmektedir.
Ölüm belgesinde neler yazar? Belgede hayatını kaybeden şahsa ait detaylı bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler: Ölümün Meydana Geldiği Yer, il, ilçe, köy, mahalle, Ölümü Tespit Eden Kurumun Adı. Daimi ikametgâhı Yurtdışı ise Ülke, Şehir, İlçe, Bulvar / Cad. / Sok, Köy / mah, Bina dış kapı / iç kapı no, Site-blok. Ayrıca ölen kişinin bilgilerinden; Gün, Ay, Yıl, Ölüm Saati, Kimlik numarası, Ölüm tarihi, Cinsiyeti, (Erkek / Kadın), Uyruğu (TC), Ölümün yeri (Ev / Hastane / İşyeri ), Adı Soyadı, Baba adı, Anne adı, Doğum tarihi. Hastalık nedeni: Bulaşıcı olmayan hastalık (Doğal Ölüm), Nüfusa kayıtlı olduğu İl /ilçe, Mah. / Köy, Cilt no, Aile sıra no, Birey sıra no. Bulaşıcı olmayan hastalık Adli Olayı, Medeni hali (Evli / Bekâr / Dul / Boşanmış). Mesleği, Dini.
Belgede ayrıca sadece Nüfus Müdürlüğü tarafından doldurulacak bölüm de vardır. Bu bölümde: Ölüm yaralanma sonucu mu gerçekleşti? Sorusu yanıtlanmaktadır. Şahsın Geri Alınan Nüfus Cüzdan Bilgileri kapsamında: Seri No, Kayıt No, Verildiği Yer, Verilişi Tarihi yer almaktadır.
İş yerinde yaralanma sonucu ölüm gerçekleşmiş ise, Açıklama, Yaralanma Tarihi, yaralanmanın yeri, Kayıt Tarihi, Kayıt No, Ev, Cadde ve otoyol bilgileri de bulunmaktadır. Belgeyi tescil eden nüfus müdürlüğüne ait bilgiler de ayrıntılı biçimde yer almaktadır.
Belgede “Ölüm Belgesindeki, adı soyadı ve hüviyeti yazılı ölünün gömülmesine izin verilmiştir. Belge mevcut bilgiler ışığında doldurulmuştur.” İbaresi de yer almaktadır.
Fomel C Belgesinde ölümü bildirenin, bilgiyi verenin ve defin iznini veren yetkili şahsın da T.C. Kimlik No, Adı ve Soyadı, Kurum adı, Unvanı, Doğum Tarihi, Bildirim Tarihi, Adresi, İmza, Telefonu, Kaşe ve Yakınlık Derecesi bilgileri bulunmaktadır.
Ayrıca belgede 1 yaş altı bebek ölümleri veya ölü doğumlar için de kısım bulunmaktadır. Bu bölümde: Ölü doğum (Evet / Hayır) Annenin TC No, Annenin yaşı, Doğum sırası, Doğum Saati, Gebelik süresi, Doğum ağırlığı bilgileri bulunmaktadır.
Uluslararası ölüm belgesi (formül c)
Ölen şahıs kadın ise: Ölüm hamileliği esnasında gerçekleşti / doğum esnasında gerçekleşti / Ölüm doğumdan sonraki 42 gün içerisinde gerçekleşti / Ölüm doğumdan sonraki 43 gün ile 365 gün içerisinde gerçekleşti gibi bilgiler de bulunmaktadır.
Belgenin son kısmında sadece hekim tarafından doldurulacak alan bulunur. Burada: Ölüm Nedeni, Hastalığın başlangıcından ölüme kadar geçen yaklaşık süre, Doğrudan ölüme sebep olan hastalık veya durum, Ölümün gerçekleşmesinde etkisi olan, fakat ölüme neden olan hastalık veya durumla ilgili olmayan diğer önemli durumlar yazılmaktadır.
Evrakta bütün bunlara ilaveten kalp arresti ve solunum yetmezliği gibi ölüm şekilleri ile birlikte ölüme sebebiyet veren hastalık, yaralanma veya komplikasyon türü varsa yazılmaktadır.
Form C Belgesi
Formül C örneğine sitemizde bulunan görsellerden ulaşabilirsiniz.
Ölüm belgesi alma e-devlet
Ölüm belgesi alma e-devlet, konusu da sıkça sorulan sorular arasında olup, e-devlet uygulamasında formül c belgesi vermek gibi bir hizmet bulunmamaktadır.
Geçmiş ölüm belgesi nereden alınır? Sorusu ile birlikte Ölüm belgesi sorgulama da vatandaşlarımız tarafından sorgulanan sorular arasında yer almaktadır.
Death certificate olarak da bilinen Formül C belgesi yeminli mütercim tercümanlarımız tarafından bütün dillere çevrilmektedir. İngilizce ölüm belgesi veya Almanca ölüm belgesi ihtiyaçlarınızda bizleri aramanız yeterli.